TRADISJONSBÆREREN: – Generasjon etter generasjon tar vare på tradisjonene, men vi er også innovative, sier Heidi Helgesen.

– Toppen av kransekaka

– Barnebarna er toppen av kransekaka, sier Heidi Helgesen i Rosenborg Bakeri. Hun sier det er lite hun kan gjøre med verdens uroligheter: – Det blir som det blir, sier hun.

Publisert

Det er motiverende og skapende at alle 180 drar i samme retning.

Heidi Helgesen (58) er fjerde generasjon i Rosenborg Bakeri. Hun er veldig opptatt av at vi i dette intervjuet skal få frem at det er ikke bare hun som driver i bakeriet:

– Det er et samarbeid med både mann, søster og barn og 180 dyktige ansatte i tillegg, understreker hun.

Et naturlig valg

– Jeg har vokst opp i bakeriet i Rosenborg gate og i relativt landlige omgivelser på Jakobsli i Trondheim. Innimellom var vi sammen på hytta i Åsenfjorden i Levanger. Det var ikke hver gang far kunne være med for han var opptatt i bakeriet. Men det var gode tider og en god oppvekst, sier Heidi.

Hennes far Magnus Helgesen er oppkalt etter oldefar Magnus som grunnla bakeriet. Heidi har selv en sønn Magnus (32) som også er i bakeriet i dag. Søsteren Kristi er også med.

– Det var en selvfølge for deg at du skulle til bakeriet?

– Jeg var her som barn sammen med far og etter artium begynte jeg i konditorlære. Det var et naturlig valg, ja, sier Heidi.

Rosenborg Bakeri har i dag 180 ansatte fordelt på 15 egne butikker. Bakeriet leverer også til Horeca-markedet og har dessuten en nettbutikk. Heidi Helgesen håper og tror de skal kunne nå 100 millioner kroner i omsetning i år.

Rosenborg Bakeri har i dag 180 ansatte fordelt på 15 egne butikker.
Rosenborg Bakeri har i dag 180 ansatte fordelt på 15 egne butikker.

Ubeskrivelig vondt

– Bakeriet er i samme lokaler som da oldefar startet i 1902. Det er samme flis på gulvet og samme bladgull i taket! Generasjon etter generasjon tar vare på tradisjonene, men vi er også innovative og henter idéer på reiser for eksempel i Europa. Vi bruker nettet veldig aktivt og vi eier oss selv. Vi er ikke diktert av noe kjedekontor!, presiserer Heidi og legger til:

– Det gjør at veien er kort fra idé til salg og vi har veldig mange dyktige folk her hos oss. Vi har en meget god bedriftskultur. Det er motiverende og skapende at alle 180 drar i samme retning. Sammen er vi sterke, sier Heidi Helgesen med overbevisning.

– Hvordan ser du på dagens urolige situasjon ute i verden?

– Jeg er glad vi kom oss gjennom pandemien, men vi måtte permittere folk og det var ubeskrivelig vondt. Vi opplevde mye frykt der ute og vi hadde et hysterisk forbruk av engangshansker, men vi har holdt et brukbart resultat. Mitt motto er at «det er som det er og det blir som det blir»! Jeg får ikke gjort mye med krigen i Ukraina, for eksempel, sier Heidi tankefullt. Hun fortsetter:

Tjukkere brødskiver

– Jeg tror ikke vi rammes direkte på annen måte enn at vi opplever høyere råvarepriser. Vi merker at kjøpekraften er noe svekket nå, men det gjelder ikke bare Norge. Det gjelder i hele verden. Vi ser en nedgangskonjunktur, men bestefar sa at «når det er tøffe tider for folket så er det gode tider for bakeren, for da skjærer folk tjukkere brødskiver for å spare på pålegget!». Det er mye visdom i det, smiler Heidi.

Så du tror fremtiden tross alt er lys?

– Det håper jeg! Det blir som det blir…

Hva gjør du når du ikke er i bakeriet?

– Dette er en heldøgnsjobb. Slik har det vært i generasjoner her så det legger jeg ikke så veldig stor vekt på. Slik er slektens gang. Som ansvarlig leder må jeg være til stede døgnet rundt, men jeg har hytte i Åsenfjorden der jeg storkoser meg slik jeg gjorde i barndommen. Det er 45 minutters kjøring unna og veldig mye kan gjøres digitalt. Jeg har alltid Mac’en under armen, smiler Heidi og legger til:

– Jeg koser meg veldig, veldig mye med barnebarna. De er toppen av kransekaka – av livets kransekake, smiler Heidi Helgesen.

 

Powered by Labrador CMS