Remy Corbet gir som trener for Baker- og Konditorlandslaget etter fire år.

– VM blir en stor opplevelse

Remy Corbet kommer fra en typisk fransk bakerfamilie. Nå gleder han seg til å kjempe for norsk seier i Coupe du Monde de la Boulangerie.

Publisert

Jeg lovte dem at de skulle få delta i Coupe du Monde. Nå skjer det, og det er jeg veldig glad for.

Remy Corbet Daniel Jean (49) var bare fem år gammel da han begynte å jobbe i farens bakeri i Nantes i Frankrike.

– Fra da av sa jeg at jeg ville bli baker, og som 13-åring begynte jeg på bakerskolen. Alle i familien min snakket om brød og baking hele tiden, så det falt seg ganske naturlig.

Remy jobbet deretter i flere forskjellige bakerier i Frankrike. Hele tiden hadde han imidlertid en drøm om å dra til utlandet.

– Jeg elsker den asiatiske kulturen, så planen min var egentlig å flytte til Asia, forteller han lattermildt.

– Men så endte du altså opp i Norge i stedet?

– Ja, i 1998 fikk jeg tilbud om jobb i French Bakery i Norge. Jeg bestemte meg for å gi det en sjanse, og så fikk jeg meg etter hvert norsk kjæreste, forklarer Remy, som etter hvert også fikk tre barn med henne.

Spurte familien om lov

Familien er i dag bosatt på Eidsvoll, og han togpendler til Oslo og jobben som produktsjef hos Mesterbakeren.

– Jeg jobber veldig mye, og det har til tider vært tøft med lange arbeidsdager og lite tid sammen med familien. Så da jeg ble spurt om å bli ny trener for Bakerlandslaget i 2019, måtte jeg ta en prat med kona og barna før jeg bestemte meg. Fordi de var positive, takket jeg ja. Det er en stor ære å få lov til å lede et landslag.

Som ny trener kom Remy Corbet ganske tidlig med et løfte: Han skulle ta laget til det mest prestisjefylte verdensmesterskapet i baking; nemlig Coupe du Monde de la Boulangerie.

– Jeg lovte dem at de skulle få delta i Coupe du Monde. Nå skjer det, og det er jeg veldig glad for, sier han.

For to år siden var Remy Corbet og flere andre fra Bakerlandslaget på studietur til Coupe du Monde de la Boulangerie på Europain 2020.
For to år siden var Remy Corbet og flere andre fra Bakerlandslaget på studietur til Coupe du Monde de la Boulangerie på Europain 2020.

Fra trener til utøver

Alt har imidlertid ikke gått helt som planlagt. På grunn av usikkerheten rundt koronapandemien valgte Fredrik Lønne å trekke seg fra konkurransen i midten av desember. Løsningen ble, som kjent, at Remy overtok Fredriks rolle som utøver med ansvar for brød og baguetter. Så ble konkurransen utsatt fra januar til mars, noe som ga Remy litt mer tid til å trene.

– I to måneder har jeg trent hver dag etter jobb, og det har vært vært ganske tøft. Men jeg ville veldig gjerne gjøre det, for jeg ville jo ikke at Trude Beate og Xiao skulle gå glipp av den opplevelsen det er å delta i et VM. Det blir selvsagt en stor opplevelse for meg også. Jeg har bare deltatt i mindre konkurranser i Frankrike tidligere.

Trude Beate Brendehaug er lagets kaptein, og hun har hovedansvaret for søtbakst. Xiao Juan Peng skal ha hovedansvaret for brødskulpturen.

– For dem som er såpass unge er det veldig bra å få en VM-deltakelse på CV-en. Coupe du Monde er dessuten en fin arena for å bli kjent med nye folk i bransjen, sier Remy.

Med i reklamefilm

Selv kjenner han allerede flere av utøverne på det franske landslaget, og han vet derfor at Frankrike blir en tøff konkurrent, i tillegg til Kina og Sør-Korea. Det er totalt tolv lag som skal konkurrere i årets Coupe du Monde, og Remys ambisjon er at Norge skal ende opp i øverste halvdel av resultatlisten.

– Vi er i rute med programmet vårt, så det tror jeg at vi skal klare, sier mesterbakeren, som i tillegg til å være VM-aktuell også er TV-aktuell for tiden.

Remy er nemlig hovedpersonen i en TV-reklame for de nye håndverksbrødene til Rema 1000. Det har blant annet resultert i at han blir gjenkjent på gata.

–  Senest i dag tidlig var det en som gjenkjente meg på toget. Jeg synes det er gøy at så mange har sett reklamen og liker den. Men det viktigste er selvsagt at det er en reklame for tre veldig gode produkter.

– Har familien din i Frankrike fått med seg at du er å se på TV i Norge?

– Ja, det har de, og de er veldig stolte. Mamma og pappa kommer forresten til Paris for å se meg i aksjon 28. mars.

– Kommer de til å heie på Norge eller Frankrike da?

– De elsker Norge, og heier selvsagt på oss!

Powered by Labrador CMS