Sandefjord har lenge vært på ønskelisten til Backstube, og nå har bakerikjeden etablert seg med et utsalg i Storgata 1 i "hvalbyen".

Backstube på plass i enda en norsk by

Det nyåpnede utsalget i Sandefjord er Backstube nummer 53 i Norge.

Publisert

Torsdag 18. juli ble Handelens dag arrangert i Sandefjord, og dette var også åpningsdagen for Backstubes første butikk i "hvalbyen". Adressen er Storgata 1, som er en "kremplassering", ifølge Backstubes distriktsansvarlig, Martin Swieykowski. 

– Alt ligger til rette for at dette skal lykkes, sier han til Sandefjords Blad.

Gode priser

Utsalget i Storgata i Sandefjord er Backstubes andre i Vestfold og det 53. i Norge.

Katja Stein-Reinhardt, som er driftsleder i kjeden, har vært med på å åpne minst 40 av dem. Hun beskriver Backstube som et sted hvor man kan komme innom uansett.

– Her kan du slå av en prat, men om du har en dårlig dag trenger du ikke å snakke en gang. Og så har vi gode priser med blide ansatte, sier hun til lokalavisen.

De ansatte i Sandefjord mener at Backstube skiller seg ut ved å ha et godt utvalg av produkter som ikke andre bakerier har. 

Har valgt å selge

Backstube ble startet av Felix Heinrich og Matthias Bresser i 2015. Det første utsalget ble åpnet i Oslo i 2016. Konseptet baserer seg på import av deigemner som stekes i butikkene og selvbetjening.

I fjor vår ble det kjent at de to gründerne selger livsverket sitt til merkevarehuset Jordanes, som på det tidspunktet planla en børsnotering. Det har ikke blitt noe av børsnoteringen, men ifølge DN vil Bresser og Heinrich uansett få godt betalt. Avisen anslår at de to vil få mellom 500 og 700 millioner kroner for Backstube.

Powered by Labrador CMS