Baker- og Konditorlandslaget 2024.
Baker- og Konditorlandslaget: Det er Philip Therkildsen (nr. 2 fra venstre) og Ingrid Knutsen (nr. 3 fra venstre) som skal forsvare Norges ære i Nordic Bakery Cup 2024 i Berlin.

Bakerlandslaget reiser til Berlin for å ta gull i nordisk

Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen er klare til dyst.

Publisert

Fredag 30. august går Nordic Bakery Cup av stabelen på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin. Denne gangen er det Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen fra Bakerlandslaget som skal forsvare Norges ære. De møter Sverige og Island i konkurransen.

– Philip og Ingrid har i vår og sommer lagt ned utallige treningstimer, og de stiller med et vanvittig produktspekter, forteller hovedtrener for Baker- og Konditorlandslaget, Kjetil Dale Aas.

Han skal selv være med som dommer.

Nordic Pastry Cup utgår

– Vi reiser nedover på onsdagen, og nå gleder vi oss til å møte og konkurrere mot våre nordiske kolleger igjen. Det er også veldig hyggelig at en god del venner og bekjente fra Norge kommer til Berlin for å heie oss frem, sier Kjetil.

Norge var ikke med i Nordic Bakery Cup i fjor, og i år uteblir Danmark. Denne gangen var det heller ikke mange nok land som klarte å stille med lag til Nordic Pastry Cup. Derfor utgår konditorkonkurransen.

– Men til Nordic i neste år er det full påmelding til begge konkurransene allerede, opplyser Kjetil.

Gode vinnersjanser

I år har de nordiske bakerorganisasjonene blitt enige om at hvert enkelt land selv bestemmer om de vil lage skulptur i konkurransen eller ikke. Det norske laget skal ikke lage skulptur, men Kjetil tror at Philip og Ingrid har gode sjanser til å vinne likevel.

– Vi ligger veldig godt an i år. På brød og søtbakst tror jeg at vi er helt i toppen, sier han.

Philip Therkildsen har tidligere vunnet Rogalandsmesterskapet to ganger, og i april i år vant han NM Årets Baker. Han jobber til daglig hos Sirkus Renaa i Stavanger.

Ingrid Knutsen er ansatt som baker hos W.B Samson i Oslo, og dette blir en hennes første konkurranse. 

Både Philip og Ingrid ble tatt opp som utøvere på Baker- og Konditorlandslaget tidligere i år. 

Powered by Labrador CMS