Grått industribygg
Bako har kjøpt 70 prosent av aksjene i Kartonage i Trondheim.

Bako har kjøpt 70 prosent av denne bedriften

Bako har kjøpt av 70 prosent av aksjene i Trondheimsbedriften Kartonage.

Bako AS, tilhørende Orkla Food Ingredients, har signert og gjennomført en avtale om kjøp av 70 prosent av aksjene i firmaet Kartonage AS fra MMS Holding AS og Tess Holding AS, begge selskaper er heleide av brødrene Svein og Frode Larssen.

Kartonage er en veletablert familiedrevet leverandør av kartongemballasje og serveringsløsninger og vil etter kjøpet fortsette som et selvstendig selskap. Virksomheten driver egen produksjon og holder til på Heimdal iTrondheim. Kartonage omsatte i 2023 for 38,2 mill. kroner og har 13 ansatte.

– Kartonage er en solid bedrift som har hatt en sterk utvikling over tid og som har en portefølje som treffer Bako sitt kjernesortiment. Med dette kjøpet vil vi gjennom å skaffe oss egen produksjon sikre forsyninger av en viktig varegruppe. Samtidig er det viktig at Kartonage beholder sin egen identitet som et uavhengig selskap med tre eiere, sier daglig leder Svein Vestreng i Bako.

– I nesten 100 år har vi jobbet med å forsyne bakerier, grossister, næringsmiddelindustri og helsekostvirksomheter med emballasje av høy kvalitet til riktig pris, sier daglig leder og deleier Svein Larssen i Kartonage.

– Vi har over tid utviklet nære relasjoner til vår kundebase og gjennom å bli en del av et mer profesjonelt system. Med Bako som eier, forventer vi å styrke vår leveringsevne. Min bror Frode og jeg vil begge fortsette i våre nåværende stillinger og ser på dette som en mulighet til å videreutvikle selskapet, samtidig som vi skal bidra til kontinuitet og bære kulturen videre. Vi fortsetter som huseiere og har i forbindelse med salget signert en ny langsiktig leieavtale for hele eiendommen på Heggstadmoen, sier Svein Larssen.

Partene er blitt enige om ikke å offentliggjøre kjøpesummen.

Powered by Labrador CMS