Generasjonsskifte: I 2022 overlot Terje (til venstre) og Eigil (nummer tre fra venstre) familiebedriften Nøtterø Bakeri & Konditori til Eigils sønn Christoffer (nummer to fra venstre) og Terjes sønn Henrik (til høyre). Alle med etternavn Næss.

Den nye generasjonen har tredoblet resultatet

Henrik og Christoffer Næss tok over driften av Nøtterø Bakeri & Konditori for to år siden, og så langt har det gått veldig bra.

Publisert

Våren 2022 overlot de to brødrene Terje og Eigil Næss driften av Nøtterø Bakeri & Konditori til sine sønner, Henrik og Christoffer Næss. De to fetterne kan nå glede seg over gode resultater i sitt første hele driftsår. Regnskapstallene for 2023 viser nemlig en økning i både salgsinntekter og driftsresultat fra året før. 

Flere utfordringer

Fra 2022 til 2023 økte familiebedriftens omsetning fra 46 millioner kroner til 49,7 millioner kroner, mens resultatet før skatt økte fra 1,2 millioner kroner til 3,5 millioner kroner. Dette til tross for flere utfordringer, forteller Henrik og Christoffer til Tønsbergs Blad.

– I 2022 måtte vi permittere noen ansatte på grunn av de høye strømprisene. I starten av 2023 var ordreboka full og strømprisene gikk ned. Da kunne vi heldigvis tilbakekalle de fleste som ble permittert, sier Henrik.

Men så skulle flere av bakeriets mest erfarne ansatte gå av med pensjon, og dermed sto fetterne overfor en ny utfordring: Hvordan skulle tomrommet fylles? De bestemte seg for å utvikle noen av sine ansatte fremfor å ansette nye.

– Kolleger som allerede jobbet deltid for oss, overtok rollene til de som gikk av med pensjon. De tok utfordringen på strak arm, så all honnør til dem, sier Henrik.

Åpner to nye utsalg

Det at strømregningen etter hvert ble mer normal igjen er mye av forklaringen på fjorårets overskudd, i tillegg til økt salg fra butikkene.

Og den nye generasjonen har allerede bestemt seg for hvordan de vil bruke overskuddet: Det skal gå til å bedre produksjonen og videreutvikle bedriften.

Til Tønsbergs Blad forteller Henrik at de blant annet skal kjøpe en ny eltemaskin og et prosessorskap. 

– Så kan jeg også fortelle at vi skal åpne to nye utsalg. Et av dem vil være på Tjøme, og det andre på Sjøsiden i Horten, legger han til.

Powered by Labrador CMS