Driftssjef i Bakehuset Nord-Norge, Kjell Vidar Jensen (t.v.) sammen med avdelingsleder Tommy Jensen, foran den tunnelovnen på Finnsnes. (Arkivbilde)

Får ikke tak i folk
– firer på kompetansekravet

Bakehuset Nord-Norge på Finnsnes firer nå på kompetansekravet for å lokke flere søkere til bakeriets stillinger.

Avdelingsleder på Bakehuset Finnsnes, Tommy Jensen, forteller til lokalavisen Folkebladet at han er oppriktig bekymret over mangelen på arbeidskraft og mener at det nå begynner å bli kritisk.

– Det er et utrolig slunkent nivå på søknadsbunken vår nå ja. Før hadde vi aldri problemer med å finne tak i og ansette folk, og vi mottok nesten for mange søknader fra folk som lette etter jobb. Men etter pandemien har det blitt en slutt på det, og nå mottar vi nærmest ingen søknader lenger. Det er rett og slett tøffe tider, og man kan jo lure på hvor alle folkene har blitt av, sier Jensen til avisen.

– Fortrinnsvis er vi ute etter utdannede bakere og konditorer, men det må vi rett og slett bare gå bort fra for det er ikke å oppdrive, og det er også få unge som velger å utdanne seg innenfor yrket. Derfor håper vi at det finnes noen med litt erfaring fra matfag og industri som vi kan lære opp selv, forteller han.

Blant de rundt 60 ansatte i bakeriet er en god del utenlandske arbeidere og deriblant mange polakker, men også denne arbeidskraften begynner å bli vanskelig å både beholde og få tak i.

– Det blir veldig mye å gjøre på de som blir igjen, og både lederne og mellomlederne har begynt å merke at det er tungt å hele tiden gå rundt å bekymre seg over bemanningen. I verste fall må vi få hjelp fra Bakehuset-avdelinger andre steder, og vi har allerede vært nødt til å be om hjelp fra Tromsø der de er brukbart bemannet. Men det blir fort kostbart hvis vi skal fortsette å sende varer mellom avdelingene, sier til Folkebladet.

Powered by Labrador CMS