Ordfører Sigurd Reksnes (Sp) overrakte blomster til bakerisjef Lars Leite (midten) på bakeriets 100-årsmarkering. Her også sammen med Leif Petter Tunold.

Feiret bakeriets 100 år

Bakehuset Tunold har feiret 100-års jubileum med ansatte og gjester til stede.

– Ja, dette ble en veldig fin markering og en feiring som var en 100-åring verdig, sier bakerisjef Lars Leite ved Bakehuset Tunold til Bakeri.net.

Tilstede under feiringen var både ansatte og bedriftens pensjonister, representanter fra hovedkontoret med administrerende direktør Øystein Halvorsen i spissen, Leif Petter Tunold, ordfører i Stad, Sigurd Reksnes (Sp) og mange andre.

Bakerisjef Lars Leite ønsker gjestene velkommen i historiske omgivelser på Sagastad.

Dagen ble feiret i Sagastad - et kunnskapssenter som formidler vikinghistorie på Nordfjordeid. Det ble en flott ramme rundt markeringen der blant annet Leif Petter Tunold fortalte om historien til bakeriet og de strategiske valgene han gjorde da han drev bakeriet. Administrerende direktør Øystein Halvorsen snakket i sin tale varmt om både bakeriet og de ansatte. Og ordføreren kom med både blomster og ros.

Bakerisjef Einar Larsen ved Bakehuset Molde var også med på feiringen og overrakte en ergometersykkel til 100-åringen.

– Sykkelen er en klar oppfordring til at vi skal holde oss i form. Det er påstått at sykkelen er koblet til nettet slik at Bakehuset Molde kan se hvor mye vi sykler, sier en lattermild bakerisjef som ser tilbake på feiringen med stor glede.

– Det var en kveld med veldig god stemning og god mat og drikke. Vi følte at vi fikk mye ut av kvelden. Det er veldig stas at bedriften har greid å holde det gående gjennom skiftende tider i 100 år. Det er det ikke så mange som klarer, sier Lars Leite.

Maten ble levert av Sjøkanten Cafe, mens kakene naturlig nok var levert av Bakehuset selv.

Leif Petter Tunold holdt tale og fortalte om bakeriets historie.

Bakeriets historie

I 1924 startet Bernhard Tunold bakeriet sitt på Bryggja i Nordfjord. I 1929 flyttet han inn i sitt nybygde bakeri. Det ble starten på en lang bakertradisjon i Nordfjordeid. Sønnene Ottar og Morten Dag tok over etter faren i 1951, og drev bakeriet videre.

I 1986 etablerte sønnen til Morten Dag Tunold, Leif Petter, Tunolds Bakeri AS på Nordfjordeid. Dette ble etter hvert det største i distriktet og leverte brød til store deler av av Sunnmøre og Sunnfjord i tillegg til Nordfjord.

I 2002 gikk Tunolds Bakeri inn i Bakehuset, som igjen ble en del av Bakers i 2004. I dag leverer Bakehuset Tunold brød fra Sunnmøre i nord til Sogn i sør.

Dagen startet med mingling i Myklebustskipet og informasjon fra Sagastad.
Odd-Erik Lothe sto for det musikalske innslaget.
45 personer var med på bakeriets 100-årsmarkering.
Powered by Labrador CMS