Roy Kristiansen i Grim Bakeri hadde klokketro på det selvbetjente bakeriutsalget. Salget og responsen har overgått forventingene med god margin.

– Helt fantastisk og over all forventning!

Responsen på Grim Bakeri sitt selvbetjente bakeriutsalg har overgått alle forventninger. Nå utvides sortimentet til rundt 70 produkter som kan kjøpes hele døgnet.

Publisert
Åpningsdagen var det lang kø utenfor det selvbetjente bakeriutsalget.

Det selvbetjente utsalget er Grim Bakeri sitt femte utsalg i Kristiansand. Det ligger faktisk i samme kvartal som et annet Grim-utsalg. Det er bare like rundt hjørnet.

– Hvordan har åpningen vært?

– Over all forventning. Helt fantastisk!

Daglig leder i Grim Bakeri, Roy Kristiansen, sparer ikke på superlativene når vi spør hvordan de første dagene har vært på deres selvbetjente bakeriutsalg. På åpningsdagen lørdag 6. april stod det kø utenfor da bakeriutsalget åpnet klokken 12.00.

Gode tilbakemeldinger

– Folk har vært veldig nysgjerrige på det nyt utsalget. Vi har fått svært gode tilbakemeldinger fra de som har besøkt oss. Selv var jeg mest skeptisk til om de tekniske løsningene med skanning av varer og betaling fungerte, men det har gått helt knirkefritt, sier Kristiansen som sammen med sønnen Martin har hatt hektiske dager med påfyll av varer.

Og handelen har gått hele døgnet. Hver neste time i døgnet har det blitt registret salg.

– Ja, selv på natta har det vært godt besøk, både av folk flest, men også av de som jobber på nattestid. Det må jo være bedre å komme hit og velge og vrake blant gode baker- og konditorvarer enn på å kjøpe den vanlige pølsa på Shell? Spør Kristiansen som ikke er i tvil om svaret på spørsmålet.

Kundene får tilgang til lokalene via eget bankkort og skanner varene selv i kassa.

Tilpasser utvalget

De første dagene har de vært en del tilstede i det selvbetjente utsalget for å bistå kundene. 

– Vi har hatt en større tilstedeværelse enn det vi kommer til å ha, men det har vært, og er fortsatt, viktig å være tett på kundene for å få deres tilbakemelding slik at vi kan optimalisere butikken. Vi har startet med rundt 50 produkter, men nå utvider vi utvalget til rundt 70 produkter.

– I går kom en kunde og ønsket seg ett produkt i utvalget og nå er det allerede på plass i sortimentet. Vi er tett på kundene og tilpasser oss etter de tilbakemeldingene vi får. Som et like håndverksbakeri kan vi snu oss fort rundt.

Og det er ikke bare sulte sørlendinger som har besøkt utsalget. Et bakeri på Østlandet har allerede tatt turen for å se på det selvbetjente bakeriutsalget.

– Det er moro at satsingen vår legges merke til også i bransjen, sier Kristiansen som gjerne tar imot andre bakerier som er nysgjerrige på den innovative satsingen i Kristiansand.

Slik ser det ut inne i Grim Bakeri sitt nye selvbetjente og døgnåpne bakeriutsalg.
Grim Bakeri startet med 50 produkter i sortimentet. Etter den gode responsen i åpningsuka utvides det nå til 70 produkter.
Powered by Labrador CMS