Baker Hansen på Strømsø i Drammen holder i år stengt på nasjonaldagen. Illustrajonsfoto.

Holder stengt 17. mai

Baker Hansen på Strømsø i Drammen holder ikke åpent 17. mai. – Jeg skal ikke si at det er i ren protest, men det er fordi det ikke lønner seg økonomisk, sier driver Christina Jacobsen.

Saken er at Drammen mangler en bybro. Det gjør at byen blir delt på 17. maifeiringen ved at 17. maitoget kun går på Bragernes-siden. Det medfører at færre strømmer til Strømsø-siden og til de forskjellige serveringsstedene.

Få dager etter selve nasjonaldagen i fjor fortalte daglig leder Christina Jacobsen ved Baker Hansen til Drammens Tidende at de i 2022 hadde omsetning på 70.000 kroner, og at tallet lå på 26.000 kroner i fjor.

Nedgangen gjør at driveren av Baker Hansen-utsalget på Strømsø i år kort og godt stenger dørene.

– Jeg skal ikke si at det er i ren protest, men det er fordi det ikke lønner seg økonomisk. Det er en dyr dag å ha folk på jobb, så det er ikke verdt det, sier hun til Drammens Tidende.

Når tivoliet, som tidligere var på Strømsø-siden, heller ikke kommer i år, ble valget enkelt for Christina Jacobsen forteller at 17. mai tidligere har vært årets beste salgsdag.

– Da tivoliet ble skrinlagt, var det spikeren i kista. Det er veldig kjedelig, man mister jo en stor og viktig dag, sier hun til Drammens Tidende.

Powered by Labrador CMS