Din Baker-Tronds salgsskole

Flere ansatte og drift flere steder krever at man må planlegge dagene sine bedre og prioritere tiden sin mye tøffere.

Hva bør du bruke tiden din på?

Jeg reiser mye rundt og besøker bakerier for å hjelpe med butikkutvikling og drift. Alle jeg besøker har en svært travel hverdag med drøssevis av ulike arbeidsoppgaver, mange er involvert i alt fra produksjon, via transport og administrasjon til salg. I mange tilfeller er det tydelig at dagene går med til brannslukking og det å ta tak i ulike ting som skjer der og da, lite er planlagt.

 

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

Jeg besøkte for litt siden et bakeri med to butikker som ligger 15 minutters kjøring fra hverandre. På vei til butikken som lå et stykke unna bakeriet og den andre butikken spurte jeg hvor ofte hen besøkte denne butikken. Svaret var at det var 4-5 måneder siden sist, jeg har ikke hatt tid sa hen, jeg har hatt så mye annet å gjøre.

Hen hadde altså ikke hatt tid til å besøke butikken som stod for nesten halvparten av omsetningen for bakeriet. Den eneste som hadde vært her utenom de som jobbet der var sjåføren som leverte varer fra bakeriet.

Mange bakerier har endret seg vesentlig de siste årene, fra å levere store deler av produksjonen til andre (dagligvare) til å drive egne butikker og utsalg. Dette har gjort driften mer krevende og omfattende. Dersom man da ikke legger om måten å jobbe på ender man fort i en skvis,

Flere ansatte og drift flere steder krever at man må planlegge dagene sine bedre og prioritere tiden sin mye tøffere.

Når bakeriet ditt har gått fra å være produksjonsbedrifter til å bli salgsbedrifter, må dette få konsekvenser for hvordan det driftes. Fokus har tradisjonelt vært på produksjon, dette fokuset må snus slik at butikken får større oppmerksomhet og blir prioritert høyere. Kompetansen på butikkdrift, salg og service må høynes, og du som leder må være til stede der det skjer, altså ute i butikk.

Tronds tips:

- Vær bevisst på å prioritere tiden din, og bruke mest tid der det gir størst effekt

- Bruk tid ute i butikkene for å jobbe med salgsfremmende tiltak

- Planlegg dagen din, og deleger oppgaver som spiser opp tiden

- Vær bevisst på tidstyvene og tenk gjennom hvordan du kan minimalisere dem

Powered by Labrador CMS