Bryllupsdagen: Fredrik Lønne og Stefi Haldorsen giftet seg mandag 12. august.

Hvetebrødsdager for bakerparet - takket være kommunen

Rådhuset i Porsgrunn var egentlig stengt, men Fredrik Lønne og Stefi Haldorsen fikk likevel lov til å gifte seg der mandag 12. august.

Publisert Sist oppdatert

Det nybakte ekteparet Fredrik Lønne og Stefi Haldorsen-Lønne nyter late hvetebrødsdager... på jobb i bakeriet, selvfølgelig!

Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn har i løpet av få år blitt et av landets mest populære bakerier. Omsetningen har økt jevnt og trutt for hvert år, og det er ingen røde tall i regnskapet. Men bak suksessen ligger det maaaaaange timer med arbeid.

– Vi jobber ekstremt mye, og det siste halvåret har vært spesielt heftig, forteller Stefi til Bakeri.net.

Den travleste tiden

Harmoni Håndverksbakeri holder åpent fra onsdag til lørdag. Søndager tar Stefi og Fredrik helt fri, og mandager jobber de som oftest en halv dag. Resten av uka er det fullt kjør fra tidlig på morgenen til sent på kvelden. 

– Det er veldig koselig å drive bakeri, så vi trives godt. Men på sikt kunne vi tenke oss å jobbe noen færre timer. Vi har en datter på syv år som vi har lyst til å få mer tid sammen med, og så kunne vi tenke oss litt tid til hobbyer, sier Stefi.

I sommer tok det travle paret seg tid til å inngå ekteskap, men det var bare så vidt at de fikk det til. 

– Jeg sendte inn en søknad til kommunen med spørsmål om vi kunne få gifte oss i rådhuset mandag 12. august. Svaret var nei. Vielser i rådhuset måtte avholdes på fredager mellom klokken 10 og 13, var beskjeden. Dette er den mest travle tiden i uka for vår del, og da er det ikke aktuelt å stenge bakeriet, sier Stefi.

Bryllupsfest neste

– Hva gjorde dere da?

– Vi ga oss ikke. Jeg sendte inn en ny søknad til kommunen der jeg forklarte problemstillingen og spurte om de ikke kunne være litt romslige. Jeg foreslo også at vi kunne ha vielsen i bakeriet, om bystyresalen var opptatt. Men da fikk vi til svar at vi kunne komme for å gifte oss i bystyresalen mandag 12. august. Det var flott at kommunen kunne ordne det slik, for ellers hadde vi nok ikke blitt gift med det første.

Stefi forteller at det ble en fin vielse med de aller nærmeste til stede, og at selve bryllupsfesten vil finne sted lørdag 28. september. 

– Fredrik skal jobbe hele natten i forveien, så det kommer til å bli en heftig lørdag for hans del, slår hun fast. 

Powered by Labrador CMS