Butikklokale sett utenfra. Grå fasade med stort vindu og dør.
Dette lokalet i bydelen Lund i Kristiansand skal bli Grim Bakeri & Konditori sitt selvbetjente, døgnåpne bakeriutsalg.

I dette lokalet kommer et selvbetjent, døgnåpent bakeri

Grim Bakeri etablerer selvbetjent, døgnåpent bakeriutsalg i bydelen Lund i Kristiansand, bare 20 meter fra deres eget betjente utsalg. – Nå er vi veldig spente på hvordan dette går, sier daglig leder Roy Kristiansen i Grim Bakeri.

Det selvbetjente utsalget er Grim Bakeri sitt femte utsalg i Kristiansand. Det ligger faktisk i samme kvartal som et annet Grim-utsalg. Det er bare like rundt hjørnet.

– Ja, det er vel kanskje ikke mer enn 20 meter mellom dem. Men det skal leve sitt eget liv. Her blir selvbetjening og tilgang til baker- og konditorvarer 24/7. Det kan hende vi kommer til å være der enkelte tider på døgnet for å hjelpe kundene litt, men da blir det mer som verter, sier daglig leder Roy Kristiansen til Bakeri.net og fortsetter:

– Det blir nok litt prøving og feiling i begynnelsen. Vi har våre tanker om sortiment, men vi kommer til å ta med kundene på råd og spørre hva de vil ha. Som en liten baker har vi mulighet til å snu oss fort rundt. Her går det fort å ta en beslutning.

– Hvordan kom denne ideen opp? 

– Som et tradisjonelt håndverksbakeri må vi se oss om etter muligheter. Det startes opp selvbetjente konsepter i en rekke bransjer. Det har vært en modningsprosess, men vi håper og tror at det er et marked for et selvbetjent bakeriutsalg.

Roy Kristiansen satset alt på egne utsalg. Det ga resultater og nå satser han på selvbetjent, døgnåpent utsalg.

Utvikler fremtidens konsept 

Kristiansen ser på satsingen som er ledd for å utvikle fremtidens baker- og konditorutsalg.

– For oss blir dette nyttig og viktig læring for å drive fremtidens bakeri. Vi har jo suksess med fysiske butikker, men det er nyttig å høste erfaring og få kunnskap om selvbetjente utsalg. I fremtiden er det kanskje en kombinasjon som blir løsningen. Det som i alle fall er sikkert, er at selvbetjente konsepter er kommet for å bli. Det gjelder spesielt i dagligvarehandelen, men nye bransjer vil helt sikkert komme til. Derfor er det både moro og spennende å være blant de aller første som tester dette ut i baker- og konditorbransjen, sier Kristiansen.

Nå jobber Grim Bakeri med de tekniske løsningene. Teknologi skal gi bakeriet god oversikt i hverdagen. Alle varer som kommer inn til utsalget, blir skannet. Etter hvert som produktene selges, oppdateres varelageret slik at de kan holde oversikt over varelageret av de ulike produktene til enhver tid. Vi tenker at vi også etterfyller varer på helgene, slik at utvalget til enhver tid er godt.

Vegg med murstein, gammelt vindu og gammel dør.
Denne skissen hvordan den ene veggene slik det etter hvert skal bli i det nye selvbetjente bakeriutsalget.

Alt merkes og pakkes 

– Hvordan tenker dere at varene skal presenteres i utsalget? 

– Det skal se ut som et bakeriutsalg og vi bygger det opp i vår egen stil. Det blir et par kjøledisker og alt av varer blir merket og pakket. Vi ser for oss at vi pakker 2-3 produkter i posene, men vi vil regulere dette etter tilbakemeldingene vi får fra kundene når vi er i gang. I utsalget kan kundene gå og plukke det de vil ha, og så skanne det i kassa.

– Det betjente bakeriutsalget like rundt hjørnet har åpent 8 til 16 og har vært der i 25 år. Vi vet at det er en bydel med mye folk, så det blir spennende å se hvor mye som selges i det selvbetjente og døgnåpne bakeriet.

– Og så er vi litt spente på svinn, men når det er sagt, så har vi full tillit til kundene. De som skal inn i lokalet må skanne seg inn med bankkort.

Satser på åpning til påske 

– Når åpner dere? 

– Vi har ikke satt noen åpningsdato. Vi overtok lokalet 1. mars. Vi håper at vi kan åpne til påske, slik at de som er hjemme i byen kan hente seg ferske baker- og konditorvarer når de selv vil.

– Vi har tro på konseptet, men har inngått en leieavtale som vi kan komme oss greit ut av om dette skulle være felt feilslått. Men det tror vi ikke kommer til å skje, Roy Kristiansen.

Powered by Labrador CMS