Fabriken Artisan Bakverk åpnet i Kristiansand i starten av mai, og nå har kanelbollen deres allerede blitt kåret til byens beste.

Kåret til Kristiansands beste kanelbolle

Ifølge KRS - Avisen Kristiansand er det nyåpnede Fabriken Artisan Bakverk som selger byens aller beste kanelboller.

Publisert

– Kristiansand har mange gode bakerier, så det er både veldig gøy og en stor ære å vinne kåringen av byens beste kanelbolle, sier Thordis Lilja Arnadottir til Bakeri.net.

Hun er daglig leder for Fabriken Artisan Bakverk, som hun startet sammen med ektemannen Sigurd Oddur Sigurdsson i 2016. Det islandske ekteparet åpnet da et surdeigsbakeri og en pizzeria i den gamle papirfabrikken på Hunsfos i Vennesla.

Ble «headhuntet»

I august i fjor utvidet de virksomheten med et utsalg på Atrium Senter i Vennesla sentrum, og 9. mai i år åpnet de i Kanalbyen i Kristiansand.

– Det er faktisk andre gang vi åpner i Kristiansand, for under coronapandemien drev vi et lite utsalg på kongressenteret Q42 i Kvadratruten. Det gikk for så vidt bra der. Men vi ønsket oss et større lokale i Kristiansand, og i januar i år fikk vi ønsket vårt oppfylt, forteller Arnadottir.

Da ble det islandske ekteparet spurt om de ville åpne Fabriken Artisan Bakverk i et 200 kvadratmeter stort lokale i den nye bydelen Kanalbyen.

– Det er en fantastisk beliggenhet, for vi har utsikt mot sjøen og det nye museet Kunstsilo er vår nærmeste nabo. Innendørs har vi cirka 60 sitteplasser og utendørs har vi cirka 25 sitteplasser, sier hun.

Den nyåpnede Fabriken-avdelingen i Kristiansand har en fantastisk beliggenhet med utsikt mot sjøen.

Eventyrlig start

– Hvordan har oppstarten i Kanalbyen gått?

– Over all forventning! Det har vært en eventyrlig start med mange gjester fra dag én, og enda flere etter at Kunstsilo åpnet. Kåringen av byens beste kanelbolle har også ført til økt pågang. Vi selger vanvittig mye kanelboller om dagen, og det er selvfølgelig veldig gøy, svarer Arnadottir.

I testen til KRS - Avisen Kristiansand blir Fabrikens kanelbolle beskrevet som myk, fyldig og tydelig nybakt. 

– Kanelen kommer fint fram i smaken, og sukkerperlene på toppen lager en god og crunchy smak, skriver journalisten, Aslaug Helene Stavrum, som til slutt konkluderer med at «denne bollen var ekstremt god».

Dette er Kristiansands beste kanelboller, ifølge en ny kåring gjennomført av KRS - Avisen Kristiansand.

Gir bakerne æren

Arnadottir forteller at de har latt seg inspirere av danske kanelboller, som hun mener er hakket saftigere enn typiske norske kanelboller.

– Jeg tror at bollene våre skiller seg ut ved å være saftigere enn de fleste andre, og det er våre dyktige bakere som skal ha æren for det, sier hun.

I kåringen av Kristiansands beste kanelbolle var KRS - Avisen Kristiansand innom ni av byens bakerier. I tillegg til Fabriken, besøkte de også Geheb Conditori, Dampbageriet, Edgars, Drømmeplassen, Bake Me Up, Grim, Camillo Bastrup og The Odd Bakery. Sistnevnte hadde ikke tradisjonelle kanelboller, så der fikk avisens utsendte i stedet prøve en kardemommebolle. 

Powered by Labrador CMS