Vigdis Myhre Næsseth er forretningsutvikler og daglig leder i Fossekall. Hun sitter også i juryen til Årets Bakeri 2024.

Kompetanseutvikling er tema for Årets Bakeri 2024

– Et bakeri må ha kompetanse på mange ulike områder, sier jurymedlem Vigdis Myhre Næsseth.

Publisert

For syvende år på rad skal Baker- og Konditorbransjens Landsforening (BKLF) kåre Årets Bakeri. Målet med kåringen er å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter samt å styrke samholdet i bransjen. I år er det kompetanseutvikling som er tema for den prestisjefylte kåringen.

– Et bakeri må ha kompetanse på mange ulike områder. I tillegg til bakefaglig kompetanse, er det også nødvendig med kompetanse innen alt fra økonomi og ledelse til service og stedsutvikling. Det er bakgrunnen for at kompetanseutvikling er valgt som tema for Årets Bakeri 2024, forteller jurymedlem Vigdis Myhre Næsseth til Bakeri.net.

Ny prekvalifisering

Hun forklarer at kompetanseutvikling kan være alt fra innleid hjelp, kurs og fagseminarer til studieturer og deltakelse i nettverk. Næsseth oppfordrer bakerier som har jobbet godt med kompetanseutvikling til å nominere seg selv til Årets Bakeri 2024.

– Vi pleier å få inn en del nominasjoner fra begeistrede kunder. Men det er bakeriene selv som vet hvordan de har jobbet med kompetanseutvikling, påpeker hun. 

For å få inn mest mulig relevante nominasjoner, har juryen i år valgt å tydeliggjøre kåringen med en prekvalifisering. Her vil de nominerte bakeriene bli vurdert etter noen basiskriterier. 

– Nå har vi kjørt denne kåringen i flere år, og vi ser at enkelte av juryens kriterier er viktigere enn andre. Disse har vi valgt å kalle basiskriterier, og de vil bli vurdert i prekvalifiseringen, forklarer Næsseth.

Tre nivåer av temaet

Basiskriteriene er bedriftens økonomiske utvikling og bæreevne, bedriftens fagkompetanse (må ha minimum fagbrev på baker/konditor), hvor stor andel som er egenprodusert i bakeriet (råvarer og prosess) og, om mulig, trivsel og arbeidsmiljø/bedriftskultur.

I neste omgang vil de kvalifiserte bakeriene bli vurdert etter temaet for årets kåring, som altså er kompetanseutvikling. Juryen vil vurdere kompetanseutvikling på tre ulike nivåer: organisasjonen som helhet, per avdeling/fagområde og for den enkelte ansatte.

Frist innen 17. mai

Fristen for å nominere bakerier til Årets Bakeri 2024 er fredag 17. mai.

I tillegg til Vigdis Myhre Næsseth vil juryen bestå av Beret Mette Haga (Innovasjon Norge), Hilde Mortvedt (See New) og Paal André Schwital (Metro Branding). De vil som vanlig velge ut tre finalister blant de kvalifiserte bakeriene. Deretter får alle i bransjen være med på å stemme frem sin favoritt. 

Vinneren av Årets Bakeri 2024 vil motta diplom, blomster og en pengepremie på 10.000 kroner, opplyser BKLF.

Tidligere vinnere av prisen er Edgards Bakeri i Mandal (2018), Elda bakeri i Sandnes (2019), Harmoni Håndverksbakeri i Porsgrunn (2020)Ryfylke bakeri og konditori (2021)Stokkøy bakeri (2022) og Lillehammer Bakeri (2023).

Lillehammer Bakeri ble kåret til Årets Bakeri 2023. Gründerne Gro-Eva Lyngås Owren og Sigurd Tølløfsrud Owren tok imot prisen under utdelingen på Grand Hotell i Oslo.
Powered by Labrador CMS