Goman legger ned sitt bakeri på Hønefoss. Produksjonen flyttes til to andre bakerier.

Legger ned bakeriet på Hønefoss

Goman AS har besluttet å legge ned bakerivirksomheten på Hønefoss, og flytte produksjonen til Goman Østfold og Goman Kjelstad.

– Det har vært en grundig prosess hvor flere alternativer er vurdert, men ut fra økonomiske hensyn har vi landet på at Goman Hønefoss avvikles fra 1. september 2024. Det er aldri en enkel avgjørelse å legge ned et bakeri, og vi føler et stort ansvar overfor de ansatte ved bakeriet. Nedleggelsen berører 26 fulltidsansatte og 12 deltidsansatte ved bakeriet, sier Hege Berg-Knutsen, administrerende direktør i Coop Norge Industri.

Flyttes til Toten og Fredrikstad

Tillitsvalgte har vært involvert i prosessen, og de ansatte på Goman Hønefoss ble informert på et allmøte torsdag.

– Vi vil bistå de ansatte med karriereveiledning. Når vi flytter produksjonen til våre bakeri på Toten og Fredrikstad vil det kreve en liten oppbemanning, og noen av dagens ansatte vil kunne være aktuelle for disse stillingene om de er i en situasjon hvor det er mulig å flytte eller pendle, sier Berg-Knutsen.

Goman-bakeriene leverer brød, småbakst og kaker til Coop sine butikker over hele landet, og består i dag av 9 bakerier.

– Utfordrende situasjon

– Vi står overfor en utfordrende situasjon med hard konkurranse, press på marginene og stigende kostnader, samtidig som det er en nedgang i brødmarkedet. Vi har lykkes i å minske brødsvinnet i våre butikker og hos kundene. Dette har vi oppnådd gjennom å ta i bruk baketeknologi som holder brødet ferskt lenger. I tillegg har kundene våre blitt mer oppmerksomme på å spise opp hele brødet under dyrtiden. Resultatet er at vi nå trenger å bake færre brød, noe som fører til at vi trenger færre ansatte, sier Berg-Knutsen og fortsetter:

– Goman må derfor effektivisere driften og utnytte de bakeriene vi har i dag best mulig. Utredningen som er gjort har vist at det er mulig å flytte dagens produksjon på Hønefoss til Toten og Fredrikstad.

Berg-Knutsen understreker at kundene ikke vil merke forskjell.

– Vi benytter de samme oppskriftene ved alle bakeriene, og kundene våre vil få den samme gode kvalitet som i dag, sier hun.

Powered by Labrador CMS