Tomm Munthe er utdannet kokk, baker og konditor. I 2017 etablerte han Piece of Cake sammen med kona Nina Munthe.

Selger siste bit av Piece of Cake-kjeden

– Det har vært noen veldig vanskelige år, sier ekteparet Tomm og Nina Munthe.

Publisert

Det har gått nærmere syv år siden ekteparet Tomm og Nina Munthe bestemte seg for å satse på en stor utvidelse av Nordstrand Conditori. De hadde da drevet konditoriet på Munkelia i Oslo i over 20 år. Planen om å bygge opp en større kjede hadde de hatt helt fra starten av, men med både små barn og husbygging hadde ikke tiden strukket til. Nå var imidlertid barna i ferd med å flytte ut og huset var ferdig. 

– Vi har mange års erfaring fra bransjen, så vi vet hva som skal til for å tjene penger på bakeri- og konditoridrift. Derfor har vi stor tro på denne satsingen, sa Tomm Munthe da han fortalte om planene sine til Bakeri.net i 2017.

Var et selskap i vekst

Nordstrand Conditori ble døpt om til Piece of Cake, og så gikk de i gang med å åpne flere nye utsalg i Oslo og Follo. I 2019 var de oppe i syv utsalg og en samlet omsetning på 19 millioner kroner. I januar og februar steg omsetningen med 35 prosent, og alle pilene pekte riktig vei - helt frem til 12. mars 2020. 

– Da landet ble stengt ned på grunn av pandemien mistet vi 90 prosent av omsetningen vår over natten. Fordi vi var et selskap i vekst som ikke hadde begynt å gå med overskudd ennå, falt vi utenfor støtteordningene for næringslivet, forteller Tomm.

Dette ble starten på en fire år lang kamp, der han og kona har gjort alt for å forsøke å redde deler av livsverket. De måtte stenge utsalg etter utsalg, og i 2022 også produksjonsbakeriet sitt på Ski. 

Tomm Munthe i Piece of Cake-kjedens produksjonsbakeri på Ski.

– Vi håpet i det lengste på at vi kunne beholde avdelingen vår på Nordstrand, der vi hadde holdt det gående siden 1997. Men i vår innså vi at vi måtte selge der også. Vi har akkurat solgt lokalet, og nå er vi i dialog med ulike interessenter som ønsker å kjøpe butikken. Med tanke på kundene våre, ønsker vi å selge til noen som vil passe inn og kan tilby et lignende konsept. Men det blir nok ikke noe rent bakeri/konditori igjen, sier Tomm.

Beholder bedriftsnavnet

– Hva skal du og Nina gjøre nå?

– Vi må se det litt an. Jeg tror ikke noen kan forestille seg hva vi har vært igjennom. Alt vi har jobbet for de siste 30 årene har gått i dass på grunn av coronapandemien. Det har vært helt jævlig, sier Tomm kontant.

– Så dette er slutten for Piece of Cake?

– Vi beholder faktisk bedriftsnavnet. Enn så lenge er det ikke aktuelt for oss å starte opp igjen med bakeri- og konditoridrift, men man skal jo aldri si aldri, avslutter Tomm Munthe.

Powered by Labrador CMS