Disse bildene er fra etatens varselbrev og viser at uteserveringen ikke ryddes sammen etter stengetid.

Sommersuksess med ulovlig uteservering

Åpent Bakeri på Lillo gård har fått en pangstart i sommer med en stor uteservering. Nå viser det seg at de ikke har fått tillatelse til å etablere uteserveringen.

For nå har Åpent Bakeri nyåpnede utsalg fått beskjed om at uteservering med over sitteplasser, er ulovlig. Uteserveringen er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven. Oslo kommune sier det ikke foreligger tillatelse for uteserveringen.

Bakeriet må komme med flere opplysninger innen 4. september. Hvis opplysningene ikke endrer etatens syn på saken, vil de bli pålagt å rette opp forholdet.

Bakeriet kan enten søke om å få ha uteserveringen, eller fjerne den.

– Vi har funnet at uteserveringen til deres filial ved Lillo gård er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, og at det ikke foreligger noen tillatelse. Det å etablere uteservering uten nødvendig tillatelse fra Plan- og bygningsetaten er et ulovlig forhold. For at en uteservering skal være unntatt søknadsplikt, må antall plasser utendørs ikke utgjøre mer enn 20 prosent av plassene innendørs. Bildene viser også at bord og stoler ikke fjernes ved stengetid. Uteserveringer som ikke fjernes etter stengetid, heter det i etatens brev til bakeriet.

– Vi kommer naturligvis til å rette opp dette ved å søke Plan- og bygningsetaten om tillatelse, sier Hans Thorne, daglig leder i Åpent Bakeri AS, til Nordre Aker Budstikke.

Powered by Labrador CMS