Ordfører Nils Christian Harnes (KrF) og Frank Harsvik (til høyre) strålte begge om kapp med sola under gjenåpningen av Bud Bakeri Konditori.

Startet opp igjen med ordfører tilstede:
– Jeg er kjempeglad. Det er jo dette jeg kan.

Frank Harsvik har sammen med flere andre startet opp igjen Bud Bakeri Konditori etter konkursen. Denne uka var det åpning med snorklipping og ordfører tilstede.

Publisert Sist oppdatert

Bud Bakeri Konditori gikk konkurs i starten av juli. Nå har Frank Harsvik sammen med sønnen Adrian (til sammen 40 prosent), butikkansatt Linda Hammerø (10 prosent) og Molde-investor Roger Westavik (50 prosent) kjøpt tilbake deler av konkursboet. Dette innbefatter utsalget i Elnesvågen og noen maskiner fra bakeriet i Bud.

Harsvik forteller om en måned med hektisk jobbing for å stable et nytt selskap på beina.

– Det har vært et rotterace uten sidestykke fra morgen til kveld. Jeg hadde et sterkt ønske om å starte opp igjen. Jeg har hatt dårlig tid for å prøve å få med oss så mye av sommeren som mulig i et nytt selskap.  Vi har fått med oss nye eiere og har hatt et fint samarbeid med banken, også etter konkursen. Vi har vært kunder der i 40 år og de fortjener skryt for at de er med oss i både gode og dårlige dager, sier Harsvik til Bakeri.net som er glad og lettet over at han har greid å stable ny drift på beina.

– Jeg er kjempeglad. Det er jo dette jeg kan. Det gleder meg noe utrolig. Det blir ingen stor butikk nå i starten. Det blir kun utsalget i Elnesvågen og vi skal ikke levere til dagligvare. Og så får vi se hva som skjer fremover. Vi har noen spennende planer, men nå er hovedfokuset å komme godt i gang, sier Harsvik.

Og responsen på gjenåpningen har vært helt enorm. Bakeriet har vært sterkt savnet den måneden det har vært stengt. Åpningsdagen tirsdag stod det lang kø utenfor da de åpnet klokken 10. Hele dagen gjennom var det fullt både inne og ute på den nye uteserveringen.

– Det er veldig koselig å få en slik mottakelse når vi startet opp igjen, sier glad Harsvik.

Sortimentet er stort sett det samme, men produkter som tidligere solgte lite er tatt ut. I tillegg har de begynt med et lite utvalg av varmmat og de nye eierne ser for seg at bakeriet også kan brukes til ulike arrangementer på kveldstid.

Powered by Labrador CMS