Dame med grå genser i et bakeri med stekte brød på traller i bakgrunnen.
Ida Ribler har to måneder bak seg som kjedekoordinator i Din Baker. Hun tar av seg hatten for de som jobber i bransjen.

– Tar av meg hatten!

Ida Ribler ønsket seg inn i baker – og konditorbransjen. Og ved en tilfeldighet dukket drømmejobben opp. Etter to måneder i bransjen er hun imponert over bransjen og de som jobber der.

Publisert Sist oppdatert

Ida Ribler startet som kjedekoordinator i Din Baker 1. mars. Nylig har hun vært på tur med både medlemmer og samarbeidspartnere til Stockholm. Det ble et svært positivt møte med en bransje hun kjenner lite til fra før, men som hun de siste årene har blitt veldig nysgjerrig på.

Ribler har en allsidig bakgrunn og har vært retail-design medarbeider i Ikea, leder for kommunikasjonsavdelingen i Byggeland, opplæringsleder i Løvenskiold Handel, leder for prøvenemnda innen fagopplæring for lærlinger i Akershus innenfor salg- og servicefaget og prosjektleder for kompetanseutvikling hos Maskinentreprenørenes Forbund. Før hun startet hos Din Baker hadde hun nesten tre år bak seg som interiørkonsulent/selger hos Studio Sigdal Skøyen.

Ønsket seg inn i bransjen

Hun hadde et ønske om å finne en ny jobb innenfor dagligvare eller matproduksjon. Ved en tilfeldighet ble hun mer kjent med baker- og konditorfaget. Det tente en liten gnist i henne.

Allerede før Din Baker søkte etter ny kjedekoordinator hadde hun begynt å orientere seg og se etter muligheter i baker- og konditorbransjen. Og så dukket Din Bakers stillingsannonse opp ved en tilfeldighet.

 – Det var veldig tilfeldig at jeg så den annonsen. Jeg kunne like gjerne ikke sett den, sier Ribler som er glad for å ha kommet inn i en bransje hun har fått et veldig godt inntrykk av.

Vært typisk forbruker

– Hva er ditt forhold til baker- og konditorbransjen?

– Jeg har bare vært en typisk forbruker som ikke har vært så nøye på å kjenne forskjell på baker- og konditorvarer. Jeg har vært en forbruker som har kjøpt det som har vært i nærheten, kjapt og greit og har ikke hatt så veldig mange referanser til så mange bakerier. Til nå. Under Din Baker-turen til Stockholm ble jeg kjent med mange bakerier og mange av leverandørene. Jeg gleder meg til å bli kjent med enda flere i tiden fremover.

Tar av seg hatten

– Hva er din opplevelse av baker- og konditorbransjen etter et par måneder i jobben hos Din Baker?

– Jeg opplevd dette som en veldig jordnær og flott bransje – en kjempespennende og positiv gjeng. Og så tar jeg av meg hatten for arbeidsdagene som bransjen har – det å være tidlig oppe og hvordan de kombinerer jobben og familielivet. Ja, det tar jeg av meg hatten for, sier Ida Ribler.

I sin nye jobb har hun allerede jobbet med pris-, produkt- og sortimentoppfølging mot kjedekunder, eventplanlegging og -gjennomføring, utkast til markedsføringsstrategi og utkast til personalhåndbok.

Konferansesal der person holder foredrag.
Ida Ribler presenterte seg under Din Bakers tur til Stockholm forleden.
Powered by Labrador CMS