Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen fra Bakerlandslaget vant begge sine kategorier, men Norge endte sist siden de manglet en deltaker på showpiece.

Tok storeslem, men endte sist

Norge vant kategoriene for både brød og søtbakst i Nordic Bakery Cup 2024, men endte likevel sist. Årsaken var at de manglet den siste deltakeren på showpiece. – En utrolig prestasjon for to deltakere som ikke har konkurrert internasjonalt før, sier trener Kjetil Dale Aas.

Publisert Sist oppdatert

Fredag 30. august gikk Nordic Bakery Cup av stabelen på Akademie Deutsches Bäckerhandwerk i Berlin. Denne gangen var det Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen fra Bakerlandslaget som forsvarte Norges ære. De møtte Sverige og Island i konkurransen. De norske utøverne presterte på et svært høyt nivå og vant begge sin kategori. Norge manglet sin siste deltaker på showpiece som alene ga 200 poeng i konkurransen. Da hjalp det likevel ikke med to kategoriseiere. Norge endte sist. Sverige vant og Island tok andreplassen.

Philip Therkildsen og Ingrid Knutsen stod for en solid prestasjon i Nordic Bakery Cup 2024.

– Dette var vi klar over før vi dro. Vi fikk vite før sommeren at vi endte med kun å ha deltakere i to av tre kategorier, så da stod vi der, men vi valgte likevel å delta. I dag er vi utrolig fornøyd og stolt av vår prestasjon i konkurransen. Vi nådde 100 prosent av målet vårt som var å ta to kategoripriser. Vi får vite poengene på mandag, men har fått vite at det var lite som skilte fra førsteplass til tredjeplass. Det er i seg selv en stor prestasjon når vi kun deltok i to av tre kategorier, sier Kjetil Dale Aas til Bakeri.net.

Og nivået på årets nordiske konkurranse var skyhøyt.

– Jeg har aldri sett dette nivået på en nordisk konkurranse noen gang.

Og med 34 grader i Berlin under forberedelsene og konkurransedagen fikk deltakerne bryne seg og fikk satt sine faglige kvalifikasjoner på prøve. Det var så varmt at Ingrid Knutsen ikke brukte sitt raskeskap.

– Det krever faglig tyngde å korrigere for temperatur på denne måten. Det gjorde de knallbra. Dette er to deltakere som har fortiden for seg og som kommer til å nå langt. Deres prestasjoner i dette mesterskapet var veldig solid, sier en fornøyd Kjetil Dale Aas.

De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
De norske produktene i Nordic Bakery Cup 2024.
Trenere og deltakere i Nordic Bakery Cup 2024.
Powered by Labrador CMS