Din Baker-Tronds salgsskole

Vis frem historien din både utvendig og innvendig, det skaper tillit og troverdighet og tydeliggjør hvem du er.

Vi må vise stolthet over hvem og hva vi er

Vi opplever nå at det kommer mange nye aktører som selger bakevarer og konditorvarer, varer som ofte er halvfabrikata produsert i et annet land og stekt i den lokale butikken. For kunden er det ikke lett å vite hva som er hva, hva som er produsert lokalt og hva som er importert og transportert langveisfra.

Publisert Sist oppdatert

Din Baker-Tronds salgsskole på Bakeri.net

Mange av detaljene og virkemidlene innenfor salg er banale og opplagte, det er ting som vi ser på som en selvfølge. Andre detaljer er mange ikke bevisste på hvor mye de betyr. Alle detaljer i butikken er med å påvirke, negativt eller positivt. Å jobbe aktivt og systematisk med å skape en mer selgende butikk, handler om å unngå negativ påvirkning og optimalisere den positive påvirkningen.

I denne artikkelserien skal vi se på noen av de detaljene som er med å avgjøre om din butikk går i pluss eller minus.

Dersom vi spør det norske folk hvilke verdier som er viktige for dem når de skal velge sted å handle kommer disse verdiene øverst:

  • Smak-kvalitet
  • Kortreist – lokal forankring
  • Norsk - tradisjon
  • Bærekraft
  • Beredskap
  • Håndverk
  • Helse - mattrygghet

Det lokale bakeriet er omtrent den eneste aktør i norsk varehandel som kan huke av på samtlige av disse verdiene, og trygt si at vi leverer på alt dette.

Vi må bli flinkere til å fortelle til kundene at du som driver det lokale bakeriet driver med noe helt annet enn de som importerer deig og steker i butikken. Dere står for alle de verdiene kunden ønsker å støtte, dette er en egenverdi som dere må slå dere på brystet og fortelle kundene om. Dersom dere er tydelige mot kundene på dette, viser hvem dere er og hva dere står for, vil flere velge dere som sted å nyte bakverk og kake. Dersom vi ikke forteller dette til kundene vil de fortsette å handle i blinde.

Tronds tips

- Vær tydelig i alle medier på hvem du er og hva du står for, og ekstra tydelige i butikken

Vis frem og synliggjør alt som underbygger hva dere står for, slik at kundene ser og skjønner.

- Skap stolthet blant dine ansatte for at de jobber i lokal håndverksbedrift

- Fortell tydelig at dine produkter er lokale, kvalitet, håndverk, kortreis, tradisjonsrike

- Sørg for at alle ansatte vet forskjellen på hva dere driver med og hvordan de nye konkurrentene driver

Skal vi vinne kampen om kundene fremover må vi klare å formidle tydelig at vi er de eneste som leverer på alle de verdiene kunden ønsker å støtte. La ikke kunden velge i blinde, sørg for at de skjønner forskjellen.

Powered by Labrador CMS