Mann utenfor inngangsdøra til bakeri.
Stefan Lundberg har overtatt 99 år gamle Jensens Conditori etter at han fikk kjeft av bakeriets kunder for at de skulle overta lokalene til bakeriet i Stavern.

Fikk kjeft av bakerikunder
- Kjøpte bakeriet

Jensens Conditori i Stavern hadde bestemt seg for å legge ned og blomsterbutikken skulle overta lokalet. Det likte trofaste bakerikunder svært dårlig. Det endte med at Stavern Blomstermakeri kjøpte hele bakeriet og driver nå bakeri og tre utsalg.

Publisert Sist oppdatert

De tok over det tradisjonsrike bakeriet fra årsskiftet og var i full drift fra 1. februar. Bakeriet skal drives slik det har vært. Navn og produkter skal tas vare på. Slikt tuller man ikke med. Det fikk Stefan Lundberg og Cecilie Tanggaard Lundberg i Stavern Blomstermakeri erfare.

De hadde en avtale med huseieren om at de skulle overta lokalet etter at Jensens Conditori sin leieavtale gikk ut i 2025. Da skulle de flytte blomsterbutikken til det tidligere bakerilokalet.

Hvitt gammel hus med gaster på begge sider.
Stefan Lundberg og Cecilie Tanggaard Lundberg har kjøpt hele bygården hvor Jensens Conditori har tilhold.

Aldri tenkt å starte bakeri

– Så kom Fritz og sa at han skulle legge ned fra årsskiftet. Da satt vi egentlig litt i saksa. Vi hadde tenkt å flytte blomsterbutikken i 2025, men nå måtte vi gjøre det mye tidligere enn vi tenkte. For oss var det aldri et tema å overta bakeriet. Det hadde vi aldri tenkt på. Det er blomsterbutikk og binderi vi driver med, sier Lundberg til Bakeri.net.

Men så begynte reaksjonene fra trofaste bakerikunder å komme. De hadde fått med seg at blomsterbutikken skulle overta bakeriutsalget.

Fikk kjeft

– At dere tør å legge ned Jensens!! Kommentarene haglet fra folk som var innom oss og som vi snakket med. Folk var ordentlig sinna på oss. Etter at vi stod i dette en liten stund, begynte vi å tenke at Jensens Conditori må være et utrolig godt merkenavn når folk blir sinte når de legger ned, sier Lundberg som etter hvert tok kontakt med Jensens Conditori.

– Vi tok en prat med Fritz og det endte med at vi kjøpte bakeriet og sitter nå med både produksjon og tre utsalg, ett i Stavern og to i Larvik. Jensens Conditori fyller 100 år neste år og man kan jo ikke legge ned et bakeri da, sier Lundberg som selv er utdannet kokk. Kona Cecilie er blomsterdekoratør.

Bakeridisk med miljø rundt.
De nye eierne har allerede satt sitt preg på lokalet med små bord og dekor på veggene. Planen er å nytte ut disken i løpet om året, om de rekker.

Deler lokalet

Resultatet ble at blomsterbutikken flyttet og deler nå lokalet sammen med Jensens Conditori. Bakeriet hadde 15 ansatte og de fleste er med videre med nye eiere. Begge lokalene i Larvik trenger oppgraderinger og det vil de nye eierne ta tak i etter hvert.

I Stavern har de bygget opp en stor uteservering i bakgården som de kaller hagen. Her er det både blomster og sitteplasser. 

I løpet av noen måneder har ekteparet Lundberg gått fra å drive blomsterbutikk og binderi, til også å drive bakeri, noe som aldri var planen.

– Ja, vi begynner å føle litt på hva vi har begitt oss inn på og er spente på hvordan vi blir tatt imot, kanskje spesielt i Stavern. Vi skal ta vare på produktene til det 99 år gamle bakeriet. Samtidig synes vi det er gøy å få inn nye produkter. Vi vil i tiden fremover se hva vi selger mest av. Vi skal ta vare på tradisjonene, men samtidig slippe inn nye og utvikle bakeriet for fremtiden.

Mann som står i en dør.
Stavern Blomstermakeri har flyttet inn i den ene delen av Jensens Conditori i Stavern. Døren er åpen inn til konditoriet der Stefan Lundberg hilser velkommen med sin stab.

Viderefører arven med skjenkebevilling

– Sommeren blir den store testen. Da blir det åpent nærmest døgnet rundt. Vi gleder oss virkelig til å føre denne arven videre. Nå har vi også søkt om skjenkebevilling og håper at det også vil bidra positivt når den kommer på plass. 

– Hvordan er tilbakemeldingene fra kundene?

– De er kjempepositive. I Stavern ser vi et kjempepositivt oppsving allerede nå. Vi har fullt i kafeen nesten hver dag og så blir det gøy å utvide uteserveringen utover våren og sommeren. Der får vi i alle fall 100 sitteplasser. Så snart temperaturen blir litt mer vårlig, kommer vi til å plassere ut blomster og pynte skikkelig i det som blir en oase av en hage, avslutter Stefan Lundberg.

Sittegrupper utendørs med hvitt hus i bakgrunnen.
I hagen er det etablert en stor uteservering med over 100 sitteplasser. Nå har bakeriet også søkt skjenkebevilling.
Powered by Labrador CMS