Romain Trigueros, som er bakerisjef hos Søtt og Salt i Bergen, er en av tre finalister i NM Årets Baker 2024.

Kampen om å bli Norges beste baker er i gang

Temperaturen stiger i bakeriet på Sørumsand videregående skole, der Philip Therkildsen (21), Ludvig Myhre Andersen (27) og Romain Trigueros deltar i NM Årets Baker.

– Alle de tre kandidatene ligger godt an tidsmessig, og det er forholdsvis jevnt mellom dem. Vi har sett mye som har imponert oss, og det er mye som vi gleder oss til å smake på. Dette blir veldig spennende, sier assistentdommer Gunnar Solberg til Bakeri.net.

Sammen med Alexander Pelli (hoveddommer), Nikolai Meling og Jonathan Burt følger han nøye med på arbeidet til de tre kandidatene som nå konkurrerer om å bli Norges beste baker. 

Ludvig Myhre Andersen, bakerileder ved Cafe Plenum i Asker, kjemper om å bli Norges beste baker.

NM Årets Baker foregår i bakeriet på Sørumsand videregående skole. Det er dag av to av konkurransen, og kandidatene har i dag fem timer på seg til å produsere og ferdigstille to forskjellige typer småbakst, to forskjellige typer søtbakst, ett laminert produkt og grovbrød. Klokken 13 setter dommergruppen seg sammen for å smake på og vurdere de ferdige produktene, og klokken 15:30 starter premieutdelingen. 

Philip Therkildsen, baker ved Sirkus Renaa, i dyp konsentrasjon under konkurransen NM Årets Baker 18. april 2024.

Parallelt med norgesmesterskapet i baking arrangerer BKLF også Baker- og Konditorkonferansen 2024 på Sørumsand videregående skole i dag.

Den årlige Baker- og Konditorkonferansen arrangeres parallelt med NM Årets Baker.
Powered by Labrador CMS