Fem personer der personen i midten holder en innrammet plakett.
Jury og prisvinner: Fra venstre Gry Skådinn, kommunikasjons- og markedssjef i Bærum Næringsråd, prisvinner Grini Hjemmebakeri og Gårdsbutikk ved eier og leder Kate Günther Ellefsen, Fabian Tandberg, avdelingsbanksjef Nordea, Linn-Therese Mamelund, avdelingsbanksjef Nordea og Unni Larsen, fungerende leder i Næringsenheten i Bærum kommune.

Kåret til Årets Bedrift

Grini Hjemmebakeri er kåret til Årets Bedrift 2023 av Nordea.

Prisen ble delt ut 23. mai og er en pris som skal gi anerkjennelse til bedrifter eller institusjoner som har gjort en ekstra innsats for å fremme næringslivet i Bærum.

I juryens begrunnelse for å gi prisen til Grini Hjemmebakeri heter det blant annet: Årets vinner tildeles prisen for Årets Bedrift 2023 for en sterk lokal tilhørighet og solid engasjement til Bærum kommune samt at de støtter lokalmiljøet bredt. Grini Hjemmebakeri har siden oppstart i vist imponerende resultater i alle år. De bidrar sterkt til å synliggjøre lokalmatproduksjon i Bærum ved aktiv deltakelse i diverse nettverk, og gir folk mulighet til å handle fra flere norske lokalmatprodusenter ved å selge andre småskalaprodusenters varer i butikken på gården. De har også deltatt på mange bondens marked arrangementer i en årrekke, og dermed synliggjort lokalmatproduksjon i Bærum.

Prisvinneren har skapt nye muligheter på gården som 6. generasjon gjennom å etablere ny virksomhet, og utviklet og produsert et produkt av kransekaker, mandelroser og andre bakverk som har vekket stor oppmerksomhet blant det norske folk. Alt produsere i bakeriet hvor det dyrkes solid håndverk hvor alt er laget fra bunnen av, helt uten konserveringsmidler eller tilsetningsstoffer som videre tyder på en meget bærekraftig profil. I tillegg har de vist en bærekraftig profil gjennom bærekraftige ansettelser med arbeidsplasser også for folk som ellers ikke har lett for å få jobb. Selskapet har med dette klart å skape varige finansielle resultater av en driftsmodell som setter sosiale- og miljøprinsipper i hovedfokus.

Juryen ønsker også å fremheve Kate og Grini Hjemmebakeri for sitt sterke engasjement for Kvinner i Business og hun er således en foregangsfigur og stor inspirasjon for andre målrettede og idérike kvinnelige gründere. Juryen mener selskapet er en stor inspirasjon for alle lokale bedrifter og og tjener som et godt forbilde for hele næringslivet i Bærum – og vi tildeler selskapet med dette prisen Årets Bedrift i Bærum 2023.

Prisen er ikke den første prisen Grini Hjemmebakeri har fått de siste årene. Kate Günther Ellefsen ble Årets Gründer i Asker og Bærum i 2017 og bakeriet fikk prisen Årets bakst i 2018 for sin mandelrose.

Powered by Labrador CMS