Godt Brød i Dronningens gate i Midtbyen i Trondheim har fått pålegg om å rydde opp i et flueproblem. Bildet er fra en annen Godt Brød-avdeling og er tatt i en annen sammenheng.

Krever opprydding i flueproblem

Mattilsynet krever at Godt Brød rydder opp i det som beskrives som et flueproblem.

Tilsynet ble gjennomført hos Godt Brød i Dronningens gate i Midtbyen i Trondheim i slutten av mars. I et brev sendt i midten av april krevde Mattilsynet at bakeriet ryddet opp i problemet.

I lokalene drives både bakeri og kafé, og i bakeriet skal et flueproblem ha vedvart i «ganske lang tid», ifølge inspeksjonsrapporten Adresseavisen har fått innsyn i.

Avisen skriver at inspektøren i rapporten beskriver at fluene er «etablert i hele deres lokale», i garderoben, i gangene og oppe i kafeen.

«I produksjonsrommet var det flere produkter slik som mel, rosiner, nøtter m.m., der posene og beholdere var åpne. Det var flere bokser med mel o.l. som ikke hadde lokk eller var tildekket. I dette området var det masse små fluer», står det i rapporten som Adresseavisen har fått tilgang til.

Ifølge rapporten skal flueproblematikk ha vært tema også ved et tilsyn i august 2022.

Richard Müller, gründer og daglig leder for kjeden, skriver i en e-post til avisen at det har vært gjennomført ulike tiltak for å løse problemet, men at han ikke kjenner til detaljene i tiltakene.

I tillegg til flueproblemet, ble bakeriet bedt om å bedre renholdet.

– Det var mye urenheter i hele lokalet, skriver inspektøren i rapporten.

Tilsynet resulterte i en strekmunn for bakeriet, men fire dager senere var Mattilsynet på ny inspeksjon og da fikk de smilefjeset tilbake.

Godt Brøds frist for å løse flueproblemet er søndag 28. april.

Powered by Labrador CMS