Gir seg etter 16 år: Ingrid Rødsten Hansen (t.v.) og Nina Grønvold selger bedriften som de selv var med på å starte i 2008.

Markajentene leter etter ny eier og driver

Nina Grønvold og Ingrid Rødsten Hansen selger et lite håndverksbakeri med stor kundekrets og vekstpotensial. 

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en kjempemulighet for noen som ønsker å drive et håndverksbakeri. Her er alt tilrettelagt slik at man kan komme og begynne å bake - og ha inntekt fra dag én. Det er også et stort potensial for videreutvikling og utvidelse, sier Nina Grønvold til Bakeri.net.

– Har vært veldig gøy

I 2008 startet hun firmaet Nordmarksprodukter sammen med Ingrid Rødsten Hansen og en tredje venninne. I 2013 skiftet de navn til Markajentene, og de siste årene har Nina og Ingrid drevet bedriften alene. 

– Det har vært veldig gøy å drive Markajentene i alle disse årene. Men nå har vi holdt på i 16 år og ønsker å trekke oss ut av bedriften. Alt til sin tid, rett og slett. Det er vel strengt tatt noen år siden vi var jenter også, forteller de lattermildt.

Det er imidlertid ikke noe "must" å være jente for å overta Markajentene.

– Vi er bare opptatt av å selge til noen som er interessert i baking. Det er heller ikke dumt å være litt dreven på salg og markedsføring. Vi har ikke hatt så mye fokus på dette selv, men med litt innsats på dette området, vil det være gode muligheter for vekst, sier Ingrid.

Fra kjeks til croissanter

På kundelisten til Markajentene står det allerede flere kjente navn som Hadeland Glassverk, Grini Hjemmebakeri, Kolibri Kolonial og Rygge Meieri. 

– Vi leier et bakerilokale i underetasjen av Sørkedalen Landhandel, og vi leverer fersk gjærbakst til deres butikk hver dag, forteller Nina.

Markajentene har også samarbeidet med Baker Hansen i mange år. Knekkebrødet deres, Bordknask, blir i dag produsert av Baker Hansen.

– Det er et rundt knekkebrød med hull i midten, som selges i de fleste av Baker Hansens butikker, forklarer de.

Selv produserer de i dag biscotti, granola, parmesankjeks og havrekjeks som selges i poser. Av gjærbakst lager de blant annet kanelboller, rosinboller, croissanter, pizzabunner, brytebrød og grovbrød. 

Småskala: Markajentene er et håndverksbakeri som lager tradisjonsrike kvalitetsprodukter med utgangspunkt i godt utprøvde oppskrifter.

Vil tilby opplæring

Markajentene er dessuten kjent for akevitten Markavitt, som produseres av Det Norske Brenneri i Grimstad.

– Tidligere produserte vi også mye syltetøy, men det har vi sluttet med. Så nå er virksomheten vår mer spisset, sier Nina.

Markajentene forteller at bedriften er blitt et livsverk for dem, og at de hadde blitt veldig glade om noen ville drive den videre.

–  Alle resepter og alt nødvendig produksjonsutstyr følger med på kjøpet. Vi vil også gi opplæring i produksjon av produktene våre, lover Nina.

Gikk i pluss i fjor

Ifølge regnskapstallene omsatte Markajentene for 886 000 kroner i fjor, og resultatet før skatt ble 30 000 kroner.

– Vi har jobbet cirka et fullt årsverk til sammen, opplyser Nina og Ingrid.

I salgsannonsen på Finn.no har de ikke oppgitt noen pris for selskapet.

– I første omgang ønsker vi en god dialog med eventuelle kjøpere for å sikre videre drift. Vi er også åpne for at et annet bakeri kan kjøpe merkevaren vår og drive den videre hos seg, sier de.

Powered by Labrador CMS