Skillings skiller seg ut ved å ha en rosa profil.

Nicoline bygger merkevaren - Nærbakst baker bollene

Det begynte som et markedsføringsekspermient under coronapandemien og utviklet seg til en bollebedrift og et kommunikasjonsbyrå. 

Publisert Sist oppdatert

– Våren 2020 skulle jeg etter planen begynne å jobbe i et nytt reklamebyrå, men så kom pandemien og jeg ble i stedet permittert på ubestemt tid. Det var skikkelig kjipt, og jeg skjønte at jeg måtte finne på noe for ikke å bli gal, forteller Nicoline Lysholm til Bakeri.net.

Nicoline Lysholm startet Skillings under coronapandemien våren 2020.

Dette var som kjent en periode der folk tilbragte mye tid hjemme, og mange som ikke hadde bakt så mye før, begynte nå å bake masse. Nicoline begynte selv å bake litt, og hun tror at dette bakteppet var en utløsende faktor til at merkevaren Skillings på Skillebekk plutselig dukket opp i hodet hennes.

– Jeg bodde på Skillebekk i Oslo, og jeg syntes at Skillings på Skillebekk hørtes gøy ut. Jeg fant ut at jeg ville gjennomføre et lite markedsføringseksperiment. Kunne jeg klare å selge noe så vanlig som en skillingsbolle gjennom å lage en  profil og bygge opp merkevaren på Instagram?

Distinkt identitet

Nicoline brukte én uke på å utvikle den perfekte oppskriften på skillingsboller/kanelboller, lage profil med logo, ta noen kule bilder og opprette Instagram-kontoen som hun skulle bruke til salg og markedsføring.

– Jeg endte opp med å bruke min tantes oppskrift på skillingsboller, men jeg tilsatte enda mer sukker og smør, i tillegg til at jeg også forlenget eltetiden og hevetiden. Det var viktig for meg å utvikle en profil som skilte seg ut. Jeg så at mange bakerier satser på en litt organisk stil med naturlige farger, så jeg valgte noe helt annet. Det ble en rosa profil som gir merkevaren en distinkt identitet, forteller hun.

Nicoline brukte Instagram Stories til å informere om når hun skulle ha bakedag, og så tok hun imot bestillinger på Instagram DM (Direct Message). Kundene hentet de ferdige bollene utenfor leiligheten hennes på Skillebekk, og betalingen tok hun imot på Vipps.

– Dette var jo på den tiden da man ikke kunne møtes fysisk, så jeg la som regel bollene i en kurv som jeg firte ned fra vinduet mitt. I starten solgte jeg mest til venner og bekjente i nabolaget, men etter hvert fikk jeg kunder over hele byen. Folk kom gående helt fra Nordstrand for å kjøpe skillings. Det var veldig morsomt, sier hun.

Profesjonell hjelp

Men etter hvert ble det umulig for henne å imøtekomme den store etterspørselen fra egen kjøkkenbenk.

Bakerne hos Nærbakst på Lier produserer kanelboller for Skillings seks dager i uken.

– Jeg har egentlig aldri vært så glad i å bake! Derfor hadde jeg heller ingen kjøkkenmaskin, og det ble ganske slitsomt å bake så mye for hånd. Etter noen måneder skjønte jeg at jeg måtte "teame" opp med en profesjonell baker, forteller Nicoline.

Hun hadde møter med flere bakerier, men valgte til slutt å innlede et samarbeid med Nærbakst i Lier.

– De skjønte merkevaren min og gjorde en god jobb med bakingen. Nå baker de skillings for meg seks dager i uken. 

Da Nærbakst tok over produksjonen kunne Nicoline konsentrere seg fullt og helt om det hun synes er mest gøy, nemlig markedsføring. 

– Etter hvert begynte jeg å få mange henvendelser fra andre bedrifter som lurte på om jeg kunne hjelpe dem med merkevarebygging. Så da jeg endelig skulle begynne i min egentlige jobb, drev jeg i praksis allerede mitt eget kommunikasjonsbyrå. Det vokste altså naturlig ut av Skillings, som hele veien har vært en bigeskjeft og noe som jeg gjør for moro skyld. 

Ble til noe mer: Nicoline Lysholms hjemmebakst ble til bakeribedriften Skillings og kommunikasjonsbyrået Noe.

Dyre råvarer

I dag driver Nicoline kommunikasjonsbyrået Noe sammen med Agnes Hagen Frogner. De har nok å gjøre, men Nicoline vil ikke gi slipp på Skillings.

– Jeg vil fortsette å ha Skillings som en morsom bigeskjeft. Kall det gjerne babyen min, som jeg er blitt veldig glad i. Det at jeg startet Skillings mest for moro skyld, tror jeg også er mye av årsaken til at det har gått så bra. Jeg har brukt Skillings til å få utløp for en del humor og plutselige innfall, som Skillings-kondomene jeg fikk laget. Dette burde jeg kanskje ikke si, men alt har ikke vært så gjennomtenkt.

– Tjener du penger på Skillings?

– Jeg tjener penger på det, så det er bra. Ifølge Nærbakst bruker jeg dyre råvarer sammenlignet med andre, men jeg kommer aldri til å gå på kompromiss med kvaliteten. Så sånn vil det alltid være, sier Nicoline. 

Flere varianter

Hun liker fortsatt å få bestillinger på Instagram, men de viktigste salgskanalene for Skillings i dag er nettsiden skillings.no , utvalgte Meny-butikker og Morgenlevering. Her er det mulig å bestille og få boller levert hjem på døren. 

– Dessuten selges bollene i noen av mine favorittkafeer i Oslo, nemlig Java og Mocca, sier Nicoline.

I tillegg til "signaturskillings" med rosa glasur, har hun utvidet Skillings-sortimentet med miniskillings, skillings med salt karamell, vaniljeskillings og skillingsbrød.

– Fordelen med skillingsbrødet er at det blir veldig saftig. Man kan enten rive av biter eller skjære det i skiver. Selv om jeg ikke baker så mye lenger, synes jeg at det er veldig gøy å drive med produktutvikling innimellom.

Saftig nyhet: Skillingsbrød er et nytt produkt fra Skillings.
Powered by Labrador CMS