Nytt navn: Gjennom sin rolle som dommer i Bakemesterskapet er Marthe Kilen også blitt kjent som "Krønsj".

Ny pris til Fru Nelik

Smaksbomber salt karamell fra Fru Nelik ble kåret til Årets søtsak under Trøndersk Matfestival 2024.

Publisert

For to år siden ble Smellkyss fra Fru Nelik kåret til Årets Søtsak, og i år var det Smaksbomber salt karamell som vant denne kategorien i kåringen Årets Produkt på Trøndersk Matfestival. Daglig leder av Fru Nelik, Marthe Kilen, beskriver det som "helt nydelig" å vinne denne konkurransen igjen.

– Prisen betyr mye fordi det er en seriøs kåring med mange dyktige fagfolk i juryen. Det er alltid godt å få en bekreftelse på at du gjøre noe riktig. Dessuten er det veldig god markedsføring, sier hun til Bakeri.net.

God reklame: Vinnerproduktet ble raskt merket.

Smaksbomber i ny drakt

Kampen om å vinne Årets Søtsak sto denne gangen mellom Smaksbomber salt karamell fra Fru Nelik samt Smaksbomber lakris fra Fru Nelik og Northern Light Chocolate fra Jentene på Tunet.

– Smaksbomber salt karamell er et produkt som vi lanserte for flere år siden. Nå har det fått en litt ny drakt. Vi har blant annet byttet ut den hvite sjokoladen med melkesjokolade, forteller Marthe Kilen, som selv har fått seg et nytt kallenavn:

– Jeg snakket jo mye om krønsj under Bakemesterskapet, og det har folk bitt seg merke i. Alle som var innom standen vår på Trøndersk Matfestival spurte om krønsj!

Trøndersk Matfestival: Folk strømmet til Fru Neliks stand for å få smake på ekte krønsj.

Iskrem og mer krønsj

For å leve opp til sitt nye navn, har hun lansert det nye produktet "Krazy Krønsj", som er  Valrhona-melkesjokolade med biter av knasende honeycomb og et dryss av havsalt.

– I tillegg til Smaksbomber salt karamell ble Krazy Krønsj bestselgeren vår under festivalen, forteller Marthe.

– Jeg synes det er veldig artig at folk forbinder meg med krønsj, for jeg liker jo krønsj. Men det betyr ikke at jeg har krønsj i absolutt alt jeg lager, understreker hun.

Denne sommeren har Fru Nelik også lansert sin egen iskrem, kalt Ice Queen.

– Vi har testet ut seks ulike sorter, og vi har solgt mye mer enn vi hadde regnet med på forhånd, forteller hun.

Ice Queen fra Fru Nelik er produsert på Fosen med lokale råvarer.

 

Powered by Labrador CMS