Mann i svart dressjakke.
Faglærer Lars Lindland har hatt en hektisk periode med å tilrettelegge for det nye studiet.

Stor milepæl for bransjen:
– Spent, klar og gleder meg masse!

Den nye videre fagutdanningen i baker- og konditorfaget har hatt sin oppstart med 29 studenter. Og minst like spent som studentene var faglæreren Lars Lindland.

Publisert Sist oppdatert

Spesialisering i baker- og konditorfaget er en ny videreutdanning som tilbys ved Fagskolen i Viken fra høsten 2024. Studiet går over ett år, og det er lagt opp til at man kan ta det ved siden av full jobb. Undervisningen vil være en blanding av både fysiske samlinger, nettbasert undervisning, oppgaver og selvstudium.

Studiet har fått en kjemperespons. 28 studenter har takket ja til fagskoletilbudet. Det betyr full klasse. 12 studenter skal spesialisere seg innenfor bakerfaget og 17 studenter skal spesialisere seg innen konditorfaget.

– I alle fall slik det ser ut pr. i dag. Mange av studentene har svennebrev i begge fagene, så det står litt på dem. Vi starter opp med en generell del for begge fag, og skiller etter hvert på spesialiseringen for bakere og konditorer, sier faglærer Lars Lindland som har hatt travle måneder for å legge til rette for det nye studiet.

– Hvordan har de siste tiden vært med forberedelser?
– Hektisk er vel et dekkende ord, og til tider har nok døgnet hatt for få timer. Men det er gøy når det koker litt, og jeg er brennende opptatt at dette skal bli et vellykket fagskolestudie som skal bidra til å løfte kompetansen i baker- og konditorbransjen.

– Hvordan føles det å være like før oppstart?
– Det føles veldig bra. Jeg gleder meg til å møte studentene, og komme i gang. Det har vært mye arbeid og møtevirksomhet frem til nå, og nå er det snart studentene sin tur til å sette i gang arbeidet. I og med at dette er en pilotgjennomføring vet man jo ikke hva man går til, men det føles som sagt veldig bra.

– Hva er dine forventninger til oppstarten av studiet?
– Jeg forventer å møte en gjeng topp motiverte studenter fra ulike deler av bransjen, og med ulik bakgrunn, erfaring og kompetanse. Vi har lagt opp til at studentene skal få tid til å bli litt kjent. I og med at store deler av dette studiet er nettbasert mener jeg det er spesielt viktig. Også må vi sørge for at vi treffer nivået, og at alle henger med fra første stund.

– Spent?
– Ja, spent, klar og jeg gleder meg masse! sier Lars Liland. 

Studiet preges av et kompetent og spennende utvalg lærekrefter som har sagt seg villig til å bidra på studiet. På den første samlingen er blant andre NMBU ved professor Anne Kjersti Uhlen, leder av Matkornpartnerskapet Egil Olsvik og Åsmund Bjørnstad, professor i genetikk og planteforedling og forfatter av "Kornboka" koblet på. Det er også spennende planer for kommende samlinger og undervisningsøkter.

Powered by Labrador CMS