Eierskifte: Per Arvid Aartun (t.h.) skal gå av med pensjon, og han selger nå Stavanger Conditori til Thorbjørn og Charlotte Hansen i Elda Foods.

– Vi vil ta vare på sjelen og de ansatte

Elda Bakeri kjøper opp Stavanger Conditori.

Publisert

– Vi har kjent Per Arvid lenge, og det er en stor ære for oss å få lov til å kjøpe bakeriet hans, sier Charlotte Hansen til Bakeri.net.

Hun er økonomi- og personalsjef i Elda Foods i Sandnes. Selskapet er mest kjent for sitt glutenfrie bakeri, Elda Bakeri, som i 2019 ble kåret til Årets Bakeri. I tillegg består Elda Foods av Gjestalveien Conditori, som inkluderer et tradisjonelt bakeri og to utsalgssteder samt Selma Kafe & Konditori.

Blir pensjonist

Med oppkjøpet av Stavanger Conditori utvider Elda Foods nå sin virksomhet til nabobyen. Stavanger Conditori er et håndverksbakeri som ble etablert av Per Arvid Aartun i 2012. I dag består bedriften av et produksjonsbakeri med utsalg på Forus, et utsalg på Tananger og et utsalg på Tvedtsenteret. 

– Nå har jeg jobbet som baker i 50 år, og jeg har funnet ut at det er på tide å gå av med pensjon. Jeg har hatt følere ute for et eventuelt salg, og da eierne av Elda Bakeri viste sin interesse, var jeg ikke i tvil. Jeg kjenner dem som dyktige fagfolk, så det føles trygt å overlate livsverket mitt til dem, sier Aartun.

Stavanger Conditori er en anerkjent og prisbelønt håndverksbedrift med rundt 20 ansatte. 

– Vi ønsker å beholde så mange som mulig av dem fordi vi ønsker å ta vare på bedriftens sjel og all fagkunnskapen, sier Charlotte Hansen.

Har planen klar

– Hva tenker dere om at Stavanger Conditori har gått med underskudd de siste årene?

– Vi har selvfølgelig undersøkt regnskapene, og vi tror at vi kan drive det videre med overskudd, sier hun og utdyper:

– Vi planlegger å slå sammen produksjonen til Stavanger Conditori med vår egen produksjon i Gjestalveien Conditori i Hoveveien. Der trenger vi noen flere ben å stå på, og derfor kan dette føre til bedre lønnsomhet i begge selskapene, sier Hansen.

Mer glutenfritt

Det formelle eierskiftet finner sted 1. september, men Aartun vil fortsette å jobbe en stund til for å sikre en god overgang.

– Han har lovt å være med så lenge vi trenger ham, sier Hansen.

Hun forteller at de kjenner hverandre godt fordi de begge har vært med i Stavanger og Omegn Baker- og Konditorlaug og fordi Stavanger Conditori allerede selger enkelte produkter fra Elda Bakeri.

– Det blir det mer av fremover, slår Hansen fast.

Powered by Labrador CMS